Over dit project

 

Verduurzaming museum Jan Cunen

In de lente van 2016 zijn wij met het museum Jan Cunen samengekomen voor plannen met betrekking tot het verduurzamen en verbouwen van het monumentale pand in Oss. Deze verbouwing zal het historisch kenmerkend pand een upgrade geven met moderne infrastructuur, waardoor de oudheid van het pand nieuw leven zal krijgen en tegelijkertijd de waarden van de geschiedenis die Oss kent zal behouden. Uiteindelijk zijn wij het project, in samenwerking met andere lokale bedrijven, officieel in juni 2016 gestart. Met het huidige bouwteam hebben wij al eerder mogen samenwerken bij voormalige projecten, hetgeen ons goed beviel. Deze samenwerking maakt het ook mogelijk om de kosten efficiënt te kunnen besparen.

 

Bij dit project verzorgt Geurts van Kessel Elektrotechniek verschillende installaties. Op het dak van het museum zijn PV- panelen geplaatst. Moderne installaties, waaronder camera installaties (CCTV), inbraak- en brandmeldinstallaties, zorgen er vanaf heden voor dat het pand optimaal beveiligd zal zijn. Het complete pand heeft als het ware een elektrische upgrade mogen ondergaan, waaronder ook door middel van datanetwerkinstallaties (CAT6A). In samenwerking met Ammanu LED-Intelligence hebben wij LED verlichting en dynamische LED verlichting in het pand geïnstalleerd.
Op dit moment is het project nog in volle gang en verwachten wij medio april 2017 het project af te ronden. Een ding is zeker; het is een geweldige ervaring om deel uit te mogen maken van de verduurzaming van het monumentaal, historisch en prachtig pand Jan Cunen.

Trots!

Woensdagavond 31 oktober 2018 is de uitbreiding c.q. renovatie van Museum Jan Cunen uitgeroepen tot mooiste gebouw van Oss in de periode 2012-2018. Wij zijn trots dat we elektrotechnisch partner waren bij dit mooie project.

Project Details

Project
Jan Cunen

Soort
Vernieuwbouw

Datum
Opgeleverd 2017

Locatie
Oss